XXXXX

IŞIKLAR: KARAKAŞ’A SİLİVRİ’Yİ DAR EDECEĞİM

SİLİVRİ Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumartesi günü saat 10.00'da Kale Park'ta bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirecek. Bu ‘değerlendirmeler' içerisinde geniş bir bölümün Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın açıklamalarına cevabın yer alacağını tahmin etmek zor değil tabi. Yani yeni haftaya bir bakıma iktidar ile muhalefetimizin ‘rövanş' maçıyla başlayacağız. Işıklar, toplantıdan önce Cumartesi günü Karakaş'a Silivri'yi dar edeceğini iddia etti ve ekledi "Üslubum çok değişecek. Karakaş, yapacağım açıklamaların yayınladığı gazeteleri muska gibi ömrünün sonuna kadar saklayacak”...

MURATAL, MHP'DEN ADAY ADAYI MI?
Silivri'de uzun yıllar hastane müdürlüğü yaptıktan sonra emekli olduktan sonra siyasete hızlı bir geçiş yapan Yasin Muratal'ın 2011 genel seçimlerinde milletvekili adaylığından sonra önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için hazırlandığı duyumlarını aldım. Muratal bu konuda MHP Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten eşi Gülşen Muratal'dan da ciddi bir destek görüyor bildiğim kadarıyla. CHP'ninki, Ak Parti'ninki derken, MHP'nin aday adayları da meydana çıkmaya başlayacak yavaş yavaş. Muratal'ın MHP'den adaylık hazırlığı yapan tek kişi olmadığını biliyorum. Ama en aleni ve fazla hissettiren olduğu kesin.
MHP'de henüz yerel seçimlere yönelik bir hareketlilik dikkat çekmese de bireysel çıkışlar önümüzdeki günlerde kendini daha iyi hissettirecektir.

KENDİNİZ İÇİN BAŞARININ TANIMINI
YAPARKEN DİKKAT EDİN!
1.KENDİ BAŞARINIZI ANCAK
KENDİNİZ TANIMLAYABİLİRSİNİZ
"Doktor olduğuna göre, başarılı olmalı", "Mercedes kullandığına göre, başarılı olmalı" gibi cümleler son derece yanıltıcı. Başkalarının mutlu olarak tanımladığı bir sürü insan, kendi tanımladığında mutsuz. Ne yaptığınızda başarılı olacağınızı, kendiniz bulmalısınız. Belki kimsenin ilk bakışta başarılı addetmeyeceği ama size göre çok başarılı bir iş yapacaksınız, kim bilir?
2.BAŞARI BİR HİSTİR
Başarı siz hissetmedikçe, hiçbir şeydir. Başarının tüm sembollerine-sosyal statü, varlık, hayranlar, zenginlik-sahip olup da, kendini başarısız hisseden bir sürü insan var.
3.YÜKSEK BEDEL ÖDENEN ELDE EDİLEN
BAŞARI, BAZEN BAŞARI OLMAYABİLİR
Eğer başarılı olmak için, başkalarının üzerine basarak, onları işinden ettirerek terfi ettiyseniz, bu bir zaman sonra size kötü hissettirebilir. Ya da başarılı olmak için, yolda ailevi mutluluğunuzu kaybettiyseniz, çocuklarınızla birer yabancı olduysanız.
4.BAŞARI BİR SÜREÇTİR
Başarıyı sadece sonuç olarak tanımlarsanız, elde ettiğinizde yine yeni bir hedef belirlemeniz gerekir. Başarının tadını çıkarmadan; "Hmmm müdür oldum. Şimdi de genel müdür yardımcılığını hedef koymalıyım."
5.BAŞARI ADIM ADIM GELİR
Sevgili anne baba ile doğmuş bir çocuk, başarı elde ettikçe güzel duygular duyar. Her yeni kazanım, yeni mutlu duygular uyandırır. Başarı pekişir ve nasıl başarılı olunacağı öğrenilir. Adım adım. Yürümeyi öğrenmek gibi.
6.BAŞARI BİR DENGELEME HAREKETİDİR
Hayatın iş, ilişkiler, özel hayat gibi alanları var. Her birine ne kadar önem verdiğinizi belirleyin ve buna göre ilerleyin. Çok başarılı bir iş hayatı ve başarısız bir özel hayatı istiyor musunuz? Yanıtı evetse, problem yok...
7.BAŞARI ÖĞRENİLEBİLİR
Sağlıklı bir beyine sahip herkes, kendisinin ne yaparsa başarılı olacağını öğrenebilir. Biraz üzerinde düşünmesi, başkasının içinde bulunduğu durumda kendisinin nasıl hissedeceğini dikkatli olarak gözlemlemesi yeterli olacaktır.
8.BAŞARIYI ÇOK YUKARIDA YA DA
ÇOK AŞAĞIDA TANIMLAMAK SİZİ
MUTSUZ EDECEKTİR
Ulaşması neredeyse imkânsız hedefler ya da küçük bir hareketle ulaşacağınız başarı, sizde aradığınız hissi yaratmayacaktır.
9.BAŞARI KENDİNİZE DÜRÜST OLMA
BECERİNİZİN OLMASINI GEREKTİRİR
Son madde ama belki de en önemlisi. Sizin için ne önemli? Neyi başarı olarak tanımlıyorsunuz? Gerçekten çok para sahibi olursanız, mutlu olacak mısınız? O pozisyonu rekabet ettiğiniz arkadaşınızı geçerek aldınız, bravo. Başardınız. Ama o pozisyona oturmak Sizi gerçekten başarılı hissettiriyor mu? Sizin için başarının tanımı o pozisyon mu gerçekten?

YORUM YAP